Bonenschotel met chorizo
Recept
Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd grof.
Schil de waspeen en snijd in plakjes.
Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpan en voeg er de waspeen, knolselderij, sjalot en knoflook aan toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg het paprikapoeder en het chilipoeder toe, schep goed om en voeg de gepelde tomaten, de salie en de oregano toe.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat 15 minuten stoven.
Snijd de chorizo in grove stukken en voeg toe aan de pan. Schep goed om en voeg dan de uitgelekte bonen toe.
Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten smoren en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer de bonenschotel met versgebakken brood en een verse salade of serveer het met gekookte rijst.