Recept
Verwarm de oven voor op 200 graden met de bovenwarmte aan. Leg de pizzabodems op een bakplaat.
Meng de zure room met de pesto.
Snijd de courgettes en de aubergine in dunne plakken. Snijd de geroosterde paprika in linten. Snijd de plakjes rundersalami doormidden.
Smeer de bodems in met het pestomengsel en verdeel er harmonieus de plakjes courgette, aubergine, salami en gepofte paprika overheen.
Druppel er nog wat van de pesto, een scheutje olijfolie, versgemalen peper en zout overheen. Plaats in de oven en laat ongeveer 10-15 minuten bakken, zodat de groente lekker roostert en de bodem krokant wordt.
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon, snijd of scheur in stukjes en bak ze in een druppeltje olijfolie in een koekenpan. Kruid met zout en peper.
Neem de pizza’s uit de oven en verdeel er de paddenstoelen en de blaadjes basilicum overheen.
Serveer er eventueel nog wat aangemaakte rucola bij.