Recept
Maak de wortel, de pastinaak en de bleekselderij schoon en snijd in grove stukken. Maak de ui schoon en snipper grof. Maak de knoflook schoon en hak 2 teentjes fijn. Snijd de andere 2 teentjes in plakjes.
Snijd de riblappen in grove stukken, kruid rijkelijk met zout en peper en braad aan in een ruime pan in een scheutje zonnebloemolie. Bak niet al het vlees in één keer, dan zal het vlees niet kleuren.
Schep het vlees uit de pan, voeg de roomboter toe en smoor er de uien en de gesnipperde knoflook in aan.
Bestrooi met de bloem, laat kort meebakken en voeg het vlees weer toe. Blus af met het bier. Voeg de tijm, ⅔ van de rozemarijn en de laurier toe.
Voeg het vlees weer toe, breng het geheel tegen de kook, draai het vuur lager en laat 3 uur zachtjes stoven.
Voeg het laatste half uur de groente toe zodat deze mooi zacht kunnen worden. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met zout en peper.
Borstel ondertussen de aardappels schoon, snijd doormidden en kruid met zout, peper en een scheutje olie.
Schep in een ovenschaal en laat ongeveer 30 minuten roosteren in de voorverwarmde oven van 200 graden.
Voeg er de laatste minuten de plakjes knoflook en de rest van de rozemarijn aan toe.
Serveer de stoverij met de geroosterde aardappels en een koud glas bockbier.